Een belangrijke overweging bij het overstappen van Internet Service Provider is kostenbesparing. Uit onderzoek bleek dat dit de motivatie is voor meer dan de helft van de consumenten die zijn overgestapt, waarbij de meeste mensen op zoek zijn naar goedkoop internet. Sommige respondenten zeiden dat ze regelmatig van provider wisselen om te profiteren van introductieaanbiedingen, geen contracten en andere promoties. Uit diezelfde enquête bleek echter dat 70% van de consumenten die van ISP overstapten er uiteindelijk spijt van kreeg, dus denk goed na over jouw keuzes.

Andere redenen om over te stappen?

Internetverbindingen verbeteren: de nr. 2 reden om over te stappen, 22% van de respondenten zei dat ze overstapten omdat ze een upgrade van hun internetsnelheden wilden.

Een betere klantenservice: nog eens 16% van de respondenten stapte over na een slechte ervaring met hun huidige provider in de hoop een bedrijf te vinden met een behulpzamer ondersteuningsteam.

Beschikbaarheid van diensten: ISP’s betreden voortdurend nieuwe markten en geografische locaties. Minder gebruikelijk, sommige ISP’s kunnen ook een locatie verlaten en niet langer in staat zijn om service te verlenen.

Hoe je jouw bestaande service opzegt

Voordat je je aanmeldt bij de beste internet provider, wil je het opzeggingsproces bekijken. Vaak sluiten ISP’s een contract van twee jaar en moet je kosten betalen als je vroegtijdig opzegt.

Als je een contract hebt ondertekend en je wilt de service voor het einde van die overeenkomst opzeggen, moet je mogelijk kosten voor vroegtijdige beëindiging betalen. Dit varieert afhankelijk van jouw ISP en jouw contractvoorwaarden.

Dingen om te onthouden bij het annuleren van de service

Als je een router, modem of andere apparatuur van je provider hebt gehuurd, moet je deze retourneren als onderdeel van het annuleringsproces. Als je de apparatuur te laat retourneert of de apparatuur beschadigd is, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Sommige ISP’s hebben een tevredenheidsgarantie van 30 dagen. Als je annuleert omdat je niet tevreden bent met de service en je kunt wijzen op iets in jouw contract dat jouw claim ondersteunt, kan dit jouw uitweg zijn.

Voordat je overstapt: zoeken en vergelijken

Voordat je jouw huidige service opzegt, onderzoek je de andere opties in jouw regio om ervoor te zorgen dat je tijdig kunt overstappen en de verbeteringen krijgt die je zoekt, of dat nu een lagere prijs, hogere snelheid of betere betrouwbaarheid is.

Bij internet vergelijken, moet je de upload-/downloadsnelheden bekijken. Bepaal eerst de internetsnelheid die je nodig hebt en bevestig vervolgens de snelheden van tevoren (en krijg indien mogelijk een garantie bij het onderhandelen).

Naast internetsnelheid zijn er nog enkele andere belangrijke overwegingen:

Reputatie en klantenservice – ISP’s zijn niet bepaald het favoriete type bedrijven van consumenten om zaken mee te doen. Denk aan klantrecensies.

Lees de kleine lettertjes – hoewel het verleidelijk is om ze over te slaan.

Gratis stockfoto met aanbieding, aftrek, anoniem Stockfoto