In sociaal media land worden dagelijks nieuwe ontwikkelingen gedaan. Maar niet alle ontwikkelingen gaan even snel of worden opgepakt door de beslissers van grote sociaal media platformen. Zo ook voor Twitter. De gebruikers van het platform klagen al jaren dat een bepaalde functie van het platform gewijzigd moet worden. Het gaat om de knop waarmee je in het verleden geplaatste berichten kan wijzigen, althans het gaat om het ontbreken daarvan. Op dit moment is die knop er nog niet en kunnen mensen hun geplaatste berichtjes niet aanpassen. Maak je dus een spelfout en claim je een feitelijke onjuistheid dan ligt die voor eeuwig vastgelegd in de servers van het Twitter-platform. Wat echter niet voor altijd ligt vastgelegd is de provider waar je nu jouw internetservices van afneemt. Indien je overweegt om over te stappen kan je bij Providers.nl een overzicht vinden van alle bedrijven die je interessante overstapbonussen aan kunnen bieden.

Aan dit gegeven lijkt een eind te komen. Heel zeker is het niet, maar er zijn indicaties dat het megabedrijf die richting op wil gaan. Op 1 april had de internetgigant voor de grap gemeld dat ze de redactieknop willen introduceren als knipoog naar hun achterban die de introductie van die functionaliteit als iets serieus beschouwen. Of deze actie dus als grap is bedoeld of als verkapte enquête moet uit de toekomst blijken.

Wel is opvallend is dat Elon Musk een aantal dagen later aandelen van de internetreus heeft ingekocht. Musk is de Tesla-eigenaar die wel vaker opvallende en gewaagde risico’s neemt. Hij heeft nu sinds maart ongeveer negen procent van het sociale netwerk Twitter in zijn bezit. Dat komt neer op ongeveer een 3 miljard dollar .

Bij zijn aankoop plaatste Musk een enquête met de vraag of gebruikers van het internetplatform graag een optie willen terugzien om redactie toe te kunnen passen op tweets. Op deze vraag van de topman van het elektrische autoconcern reageerde de Twitter-CEO met een verzoek naar de lezers toe om zorgvuldig te stemmen, omdat de poll belangrijke consequenties zal hebben voor de toekomst van het platform.