Vraag honderd fanatieke gamers wat hun favoriete gameconsole is en je zult veel verschillende antwoorden krijgen. Zo heb je Playstation, Nintendo en XBOX die meerdere consoles op de markt gebracht hebben. Het aanschaffen van een console kan behoorlijk prijzig zijn, om zeker te weten dat je niet een foute keuze maakt is het verstandig eerst op onderzoek uit te gaan. Met deze tips vind jij de gameconsole die het best bij jou past.

Hier moet je op letten bij het kopen van een console

De prijs van consoles is de afgelopen jaren door het dak gegaan. Dit is natuurlijk te verklaren door de groei in functionaliteiten van de consoles. Hogere prijzen betekenen over het algemeen ook grotere prijsverschillen. Het is daarom belangrijk om consoles goed te vergelijken om zo de goedkoopste optie te vinden. Indien je de prijs alsnog te hoog vindt, dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om een tweedehands console te kopen. Als je dit bij Aslan Gaming doet, dan weet je in ieder geval dat je niet teveel betaalt voor jouw tweedehands console. Voor een eerlijke prijs krijg je hier namelijk een console die bijna in nieuwstaat verkeerd.

Zo kies je de juiste gameconsole

Vraag jezelf de volgende vragen. Wil je bijvoorbeeld een tweedehands PS4 kopen? Bekijk dan onderste vragen.

Wat speel je het liefst?

Om te weten welke gameconsole het best bij jou past, is het handig om te kijken of de games die jij leuk vindt ook te spelen zijn op de betreffende gameconsole. Zo zijn er verschillende games die niet voor alle gameconsoles beschikbaar zijn.

PS4 kopen doe je hier.

Hoe belangrijk is resolutie voor jou?

Elk gameconsole heeft zijn eigen resolutie. Speel je vaak games met hoge resolutie is het fijn als je gameconsole hebt die dit ondersteunt. Hoeveel frames per seconde moet de gameconsole minimaal ondersteunen? Ben je een fanatieke gamer, dan wil je wel een hoge resolutie. Is de gameconsole bedoelt voor een jong kind, is de resolutie niet minder van belang.

Wat is je budget?

Hoeveel heb je er voor over? Bepaal je budget en kies zo je favoriete console.