Software update beschikbaar TF5300K en TBC-5000

KPN heeft op 17 juli nieuwe software beschikbaar gesteld voor 2 PVR’s, namelijk de Topfield TF5300K  met System ID 10436 en de TBC-5000 USB PVR. Iedereen met deze ontvangers krijgt de update aangeboden via de ether. Bij het accepteren van de nieuwe software is de ontvanger binnen 1 minuut weer klaar voor gebruik.

Heb je problemen? Kijk dan even onderaan.

Na het updaten is de softwareversie 1.71 voor de TF5300K en 2.01 voor de TBC-5000.

Wat is er veranderd:

 • Er is een nieuw opstartscherm in de ontvanger geplaatst.
   
 • Er zijn geen beperkingen meer in het gebruik van CONAX smartcards.
 • Er is een verbeterde EPG parser toegevoegd waardoor de EPG sneller laadt en er geen gaten meer vallen in de EPG.
Problemen met het downloaden van de nieuwe software

TF5300K

 • Als de update niet lukt en je krijgt E-13, zet dan de ontvanger op 26, 13th Street en zorg dat de ontvangst goed is, zet de ontvanger uit en weer aan en kijk of het nu wel lukt. Anders fabrieksinstellingen herstellen en nogmaals proberen.
 • Heb je na de update last van een slechtere ontvangst als voor de update? Dan staat waarschijnlijk de 5 volt antennespanning uit (Lampje op de antenne brand dan ook niet). Ga naar menu, installatie en dan zenders zoeken. Daar kan je de 5 volt weer aanzetten. Is dit te ingewikkeld? Herstel dan de fabrieksinstellingen in het installatie menu. Hierna zal alles weer goed werken.
TBC-5000 USB PVR
 
 • Lukt de update maar steeds niet en krijg je steeds E-13? Controleer dan in het menu, informatie, ontvanger status het versienummer van de loader. Is die lager dan C5.33? Dan kan je het volgende is proberen: Ga naar programma 17 Animal Planet. Ga naar menu, installatie, zenders zoeken en zet daar de 5 volt antennespanning uit. Druk net zo lang op exit totdat je weer bij Animal Planet bent. Je zult nu geen ontvangst hebben. Druk op de Sat toets, links onderaan op je afstandsbediening en probeer uitslag van de balk te krijgen door de antenne te draaien en/of te verplaatsen. Zodra je uitslag hebt laat je de antenne zo staan en zet je de ontvanger uit en weer aan. Hierna start je de update en zal die wel lukken. Vergeet niet na de update de 5 volt antennespanning weer aan te zetten.

Mocht het allemaal toch niet lukken of is het te ingewikkeld? Bel dan met de helpdesk van Digitenne.

  

 

2 comments to Software update beschikbaar TF5300K en TBC-5000

 • dvbtjan

  Heel erg bedankt voor deze informatie. Ik heb een TF5300K en liep steeds tegen E-13 aan bij de softwareupdate. Na het herstellen van de fabrieksinstellingen werkte bovenstaande procedure perfect!
  De TF5300K ondersteund na de upgrade opeens ook de (Engelstalige) ondertiteling op BBC1 en 2.

 • Wim

  Heb vandaag een TF5300K opnieuw in gebruik genomen. Bij deze recorder heeft nog geen softwareupdate plaatsgevonden. Kan ik nog een update verwachten of is die niet meer beschikbaar? Of kan ik dit op de een of andere manier forceren?

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.