Handmatig zenders zoeken

Handmatig zenders zoeken Samsung

Deze beschrijving is alleen geldig voor de Samsung SMT-1000T single tuner

Hier volgt de beschrijving om handmatig programma’s toe te voegen als u programma’s mist. Normaal gesproken mist u niet één enkel programma maar een compleet bouquet met meerdere programma’s. Bepaal als eerste welk bouquet u precies mist.

Klik hier en zoek in lijst naar de zender die het dichtst bij uw woonplaats is. Als u niet weet welk kanaal u mist, klik dan op de plaatsnaam waarna er in een volgend scherm de kanalen met de bijbehorende programma’s worden getoond. Bepaal hier aan de hand van de programma’s die u mist op welk kanaal deze programma’s uitgezonden worden.

In dit voorbeeld gaan wij uit van kanaal 57.

Druk op ‘menu’ op de afstandsbediening, selecteer installeren en voer 4 keer een nul in. In het volgende scherm selecteert u handmatig zenders zoeken en druk op ‘ok’.
Druk op de rechter pijltjestoets en vervolgens selecteert u het kanaalnummer dat u eerder gevonden heeft op de website en drukt u op ‘ok’.
Het ziet er dan ongeveer zo uit als op het plaatje hieronder.

SMT-1000T_handmatig_zenders_zoeken

Op dit moment ziet u ook de ontvangststerkte en kwaliteit van het kanaal. U kunt eventueel door de antenne te verplaatsen of te draaien de ontvangst van dit kanaal verbeteren.Indien de ontvangstkwaliteit op 0% blijft staan of bijna niets aanwijst kunt u proberen of een zendmast uit een andere plaats betere ontvangst geeft. Als u dit heeft bepaald drukt u op ‘ok’ en de digitale ontvanger gaat op zoek naar de programma’s in het bouquet.

De digitale ontvanger zal de gevonden programma’s tonen en dit zijn als het goed is de programma’s die ontbraken. Dit beeld ziet er ongeveer uit als op onderstaand plaatje.

SMT-1000T_klaar_met_zenders_zoeken

U drukt op ‘ok’ op de afstandsbediening om de gevonden programma’s toe te voegen aan de programmalijst. Mocht u nog meer programma’s missen dan herhaalt u het bovenstaande totdat alle plaatsen 1 t/m 25 gevuld zijn in de programmalijst. U kunt dit snel controleren door op ‘exit’ te drukken en daarna op de ‘ok’ toets om door de lijst te gaan met de pijltjestoetsen.

2 comments to Handmatig zenders zoeken

 • Ronald

  Beste lezer,

  Bestaat er ook een mogelijkheid om de tuner zonder afstandbediening te bedienen?
  We zijn de afstandbediening kwijt, en willen wel de tuner opstarten en de zenders indelen. Kan dat?

  Met vriendelijke groet, Ronald.

 • Webmaster

  Via het front is het menu niet op te roepen, dus het antwoord is dus nee, dat gaat niet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.