RTV Drenthe landelijk op Digitenne

Op kanaal 29 van Digitenne is nu RTV Drenthe te vinden. Waarschijnlijk is dit gedaan voor de Drenthenaren die binnen bereik van Leeuwarden, Groningen of  Zwolle wonen.

Als je geen ontvangst meer hebt van Digitenne zou ik maar de antenne buiten hangen en opnieuw de ontvanger scannen om te ontdekken of je binnen het bereik van een van de andere masten woont.

Overigens gaat NOVEC, de eigenaar van de mast, een noodmast ergens plaatsen en verwachten dat binnen een week de grootste problemen weer opgelost zullen zijn. Bron

 

17 comments to RTV Drenthe landelijk op Digitenne

 • Kees

  En de noodmast komt op het defensie terrein in Assen.

  Bron

 • Jaap

  Ook via de zender Goes nu RTV Drenthe op kanaal 35! Ik krijg de indruk dat men de techniek helemaal in de hand heeft.

 • jan

  het vervelende van de noodmast in assen is, dat deze dus noordelijker staat dan smilde. En laat ik nou net tussen deze twee plaatsen inwonen, met appartement op het zuiden. Oftwel ik ‘zie’ assen (en leeuwarden) niet…. en zwolle is net wat te ver voor mijn FTA antenne. Gelukkig heb ik UPC nog.

 • Reg

  Hier in Zuid Holland grens N-H ook Drenthe op kanaal 29

 • Reg

  Kan het zijn dat het digitenne signaal in andere zendmasten (oa. Alphen ad Rijn) verlaagd is ivm de recente branden in antenne installaties Lopik en Smilde?
  Ik heb een tf6000cok ontvanger en op de lage kanalen 1 t/m 12 bijna geheel geen ontvangst meer; dit euvel is bij bewolkte hemel het ergst.
  Antenne verplaatsen, zelfs met verlengkabel naar buiten brengt geen verbetering.

 • Webmaster

  Ik heb er niets over gelezen dat Digitenne zenders in vermogen verlaagd zijn. Er zijn TF6000COK ontvangers die problemen met de voeding kunnen krijgen na een lange tijd. Het uit zich in gestoorde ontvangst van alle programma’s.
  Of u last heeft van dit probleem kunt u hier lezen

 • Reg

  @webmaster, vriendelijk bedankt voor de raadgeving. Inmiddels heb ik reparatiedienst digitenne.nl geraadpleegd en die spraken al over de elco. Maar aangezien ik de ontvanger ook al een aantal jaren in bezit had en deze zelf ook 2e hands had aangeschaft leek dit een goed moment om de 320 GB TF5300k aan te schaffen. Mijn DVD recorder was ook al bijna versleten en de gedachte 2 verschillende zenders tegelijk te kunnen opnemen en ondertussen naar een 3e live te kunnen kijken trok mij steeds meer aan als vervanging voor de dvd recorder en de al super oude tf6000cok.

  Wellicht overbodig te vermelden maar met deze nieuwe 5300k ontvanger weer 99% ontvangst en mijn antenne werkt ook weer goed; dwz ik kan hem weer richten op de aanwezigheid van de groene balk die notabene bij de oude tf6000cok niet eens meer zichtbaar was !!

 • Paul

  Bedankt voor de tip v.w.b. de TF6000COK. Mijn tuner gaf ook de geest. KPN gebeld en die waren ervan overtuigd dat m’n antenne niet goed stond (tuner deed het de vorige dag echter nog goed)vanwege de ingestorte mast in Smilde. Na eindeloos geexperimenteer met de helpdesk aan de telefoon de medewerker ervan kunnen overtuigen dat het echt aan de tuner lag (heb er enig verstand van). Met een zucht werd me een nieuwe tuner toegezegd en de oude mocht ik weggooien…
  Nieuwe tuner ontvangen en alles werkt weer 100%. De nieuwe tuner werd “kaal” geleverd; alleen tuner met afstandsbediening in een speciale doos waarop staat Digitenne Servicepakket. Dus er zijn veel meer problemen met die TF6000COK.
  De kapotte open gemaakt en de elco van 470 uF vervangen door een van 470 uF-25V en werkt weer als een trein. Tien minuutjes werk!

 • Reg

  Paul gefeliciteerd; heb je er nu twee!

  Ik heb overigens beslist geen spijt van de 5300k; eerder spijt dat ik dat niet een jaar eerder deed 😉
  Want die tf5300k is toch wel bijzonder; je kunt gelijktijdig 2 verschillende zenders in één transponder signaal opnemen en notabene live kijken naar een 3e (en desgewenst met een aparte dvd of videorecorder ook nog opnemen); op zijn zachtjes gezegd: heel bijzonder!

  Ook kun je op 4 manieren opnames plannen; wil je bijv. elke vrijdagnacht Radio 538 opnemen tussen 02.00h en 04.00 uur dan kun je dat op de minuut nauwkeurig instellen; daarna behoef je er nooit meer aan te denken, het gaat autom. elke week.

  En opnames plannen met behulp van de EPG gids; 2e klikken op OK en klaar is kees. Tot 2 dgn vooruit.

  Ook heel bijzonder is de kwaliteit van de opname; je neemt geen MPEG op maar het hele transponder signaal; dus alsof je het live ontvangt. In de opname kun je dus nadien ook gewoon teletext erop kijken, want dat zit immers compleet in het transponder signaal. Super, subliem, ik ben verrukt over dit apparaat. Ik kan mijn video en dvd recorder gewoon in de prullebak kwakken; niet meer nodig!

  jammer alleen dat KPN de PVR uit de verkoop heeft gehaald; als je hem hebben wilt moet je dus op zoek en als ie kapot is vergeet dan niet de elco van 470 microfarad 😉 😉

 • Webmaster

  De KPN heeft de TF5300K uit de verkoop gehaald omdat deze inmiddels is vervangen door de TBC-5000. Deze recorder is veel kleiner doordat er gebruikt wordt gemaak van externe opslag. Hij wordt geleverd met een 16GB stick maar je kunt er gerust een externte HDD op aansluiten van 1000GB. De werking en zelfs de menu’s zijn verder exact gelijk aan de TF5300K, alleen is hij net zo groot als een single tuner.

 • Reg

  @webmaster, is de TBC5000 niet trager met de opname/weergave verwerking (PVR) doordat het datatransport verloopt via het tragere USB-2 protocol? Overdracht via IDE zoals in de TF5300k geschiedt is toch veel sneller?

 • Reg

  Ik ga mijzelf wel beantwoorden; naast de tf5300k heb ik nu ook een TBC 5000 besteld. Die gaan we onderling eens goed vergelijken. Ik hou het forum op de hoogte van mijn (persoonlijke) ervaringen.

 • Reg

  Vraagje: een externe usb drive van 500 GB, die moet zeker in FAT zijn geformateerd? Ik probeer namelijk een NTFS en krijg steeds de opmerking in beeld dat de schijf in de pc geformateerd moet worden.

 • Webmaster

  Iedere opslag dat je gebruikt in combinatie met een Topfield TBC-5000, dient via het installatiemenu geformatteerd te worden voor het eerste gebruik.

 • Reg

  We zijn hier in het westen nu wel mooi RTV Drenthe kwijt. De ruil met 101TV BNN tbv glazen huis zie ik echt niet zitten, dat huisje kun je immers ook via internet volgen. Jammer, erg jammer KPN. Gemiste kans er iets van te maken lijkt mij.

 • Reg

  Na 101TV BNN wellicht nu eindelijk SyFy ?

 • Webmaster

  RTV Drenthe kunt u ook gewoon via internet volgen hoor!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.