Digitenne vanaf eind 2018 in HD

Goed nieuws! Volgens de website van Digitenne gaat Digitenne vanaf eind 2018 in HD uitzenden.

Op de website valt het volgende te lezen:

In het laatste kwartaal van 2018 gaat KPN Digitenne in HD kwaliteit uit te zenden. Dit heeft de Overheid bepaald bij het verlenen van de nieuwe licentie. Het kunnen uitzenden in HD kwaliteit betekent dat in plaats van de DVB-T techniek er overgestapt wordt op de DVB-T2-techniek. Deze techniek wordt slechts sinds kort in televisies meegeleverd, hierdoor is er nog geen geschikte insteekmodule/CI-module beschikbaar die dit ondersteunt. Vooruit lopend op deze overgang eind 2018 is besloten om de huidige insteekkaart niet meer te leveren. De nieuwe tv-ontvanger die KPN vanaf januari 2018 uitlevert ondersteunt beide technieken.

Bron: https://www.digitenne.nl/hoe-werkt-digitenne/wat-is-een-ci-module/

2 comments to Digitenne vanaf eind 2018 in HD

  • Alex

    Sinds wanneer heeft een CI-module iets te maken met de uitzendtechniek?
    Het zal wel eerder iets te maken hebben met een omschakeling naar Irdeto, dan heb je wel een nieuwe CI-module nodig (want de huidige is alleen geschikt voor Conax).
    Maar met wijzigen naar DVB-T2 en/of MPEG-4 en/of HEVC/H.265 heeft het helemaal niks te maken.

  • Giant2000

    Behalve de introductie van HD beeld valt er niks te vieren vind ik. Het gaat om een gesloten systeem waarin alleen de tuners van KPN werken. Alle andere voordelen verdwijnen, zoals eigen tuner (ook van de ingebouwde tv), opnemen, HBBtv, noem maar op. Er is geen mogelijkheid met internet te verbinden en daarmee vervalt het systeem in ouderwets lineair kijken. Wellicht dat het een leuk promotiemiddel voor 50plus is, maar de gemiddelde kijker zal je hier niet mee kunnen paaien, tenzij je het heel erg goedkoop zou aanbieden.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.