Beeldinstellingen van Topfield ontvangers

Diep in de menu’s zitten bij de Topfield ontvangers de beeldinstellingen verborgen. Het is daarom dat, om het altijd snel bij de hand te hebben, de beeldinstellingen ook tijdens het TV kijken snel beschikbaar zijn onder de 0(nul)-toets van de afstandsbediening.

Er komen daar de volgende kreten langs:

4:3 uitvullen

4:3 letterbox

16:9 volledig

16:9 gecentreerd.

Dit hoor je als volgt te lezen: 4:3 of 16:9 staat voor de beeldverhouding van de aangesloten TV. De tekst die er achter staat gaat over het hoe het andere formaat moet worden getoond.

De Topfield ontvangers geven op dit moment geen WSS door om de TV te vertellen welk beeldformaat er aan de TV geleverd wordt. Mijn ervaring is dat je de TV het best kan instellen als een TV die niet zelfstandig beeldverhoudingen aanpast. Dus geen zoom of iets dergelijks instellen. De Topfield ontvanger kan nu alle uitzendingen in de juiste verhoudingen op het scherm toveren, zonder dat de TV hier iets voor hoeft te doen. Een bijkomend voordeel is is dat, bijvoorbeeld, de informatiebalk altijd even groot is, onafhankelijk van het uitgezonden beeldformaat.

4:3 uitvullen staat voor een 4:3 TV waarop je de 16:9 uitzendingen uitgevuld wilt laten zien. Hierbij is de hoogte volledig (uitgevuld) en zijn er van de randen van het 16:9 beeld links en rechts wat afgesneden. 4:3 uitzendingen geven gewoon een volledig beeld.

4:3 letterbox staat voor een 4:3 TV waarop je de 16:9 uitzendingen in letterbox (brievenbus) formaat wilt laten zien. Hierbij is de breedte volledig, maar door de verhouding van de 4:3 TV onstaan er boven en onder het beeld zwarte balken. 4:3 uitzendingen geven gewoon een volledig beeld.

16:9 volledig staat voor een 16:9 TV waarop je de 4:3 uitzendingen volledig wil laten zien. Dit komt dus neer op volledige hoogte en waarbij het beeld in de breedte tot volledige breedte wordt opgerekt. Dit geeft dus de bekende brede hoofden.

16:9 gecentreerd staat voor een 16:9 TV waarop je de 4:3 uitzendingen gecentreerd wil laten zien. Dit komt er op neer dat het 4:3 beeld in de oorspronkelijke verhoudingen wordt vertoond. Dit is dan volledige hoogte en zwarte balken links en rechts. Dit is voor mij persoonlijk de meest ideale instelling.

Ik zal binnen enkele dagen het geheel wat verduidelijken met plaatjes.

2 comments to Beeldinstellingen Topfield

  • H.v.Tuijl

    Hoe kan ik het Spice kanal weer ontvangen want ik moet een code invoeren en dan geeft hij iedere
    keer foute code mijn code was 1234 ik heb een Denson DS-500 ontvanger of is deze ontvanger verouderd er staat van dit merk niets beschreven

  • Admin

    Bel met de helpdesk, deze kunnen je code weer resetten naar 1234

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.